VISA-passord

Annonse


Passord for å bruke VISA-kort

VISA-passordVISA annonserte i går amerikansk tid sitt nye system for verifisering av kortinnehvere på nettet. Standarden heter «Verified by VISA», og er rett og slett en enkel passord-rutine slik vi kjenner den fra utallige tjenester på nettet.

VISA og andre kortselskaper har i mange år prøvd å innføre ulike sikkerhetssystemer på nettet – uten særlig hell. Sammen med konkurrentene MasterCard lanserte de i 1997 SET (Secure Electronic Transaction).

Dette systemet har fått en viss støtte i e-handelsverdenen. For en måned siden annonserte Microsoft at de også ville støtte standarden, og integrere den i sitt Microsoft Wallet-system.

Microsoft kommer i tillegg til 18 andre programvareselskap som har lovet å utvikle løsninger bygget på SET.

Annonse
Problemet er imidlertid at et flertall av de store nettbutikkene ikke vil ha det. De synes å mene at slike sikkerhetsrutiner virker unødig kompliserende, og at de underlig nok vil fortsette å leve med minst fire ganger så høy svindelprosent enn det butikker på gata opplever.

Det er butikkene som må bære tapene ved slik svindel. Men fordelene ved at det er enkelt å handle for kunden ser ut til å oppveie ulempene ved de omfattende tyveriene.

Analytikere i bransjen levner ikke «Verfied by VISA» stort større sjanser enn SET. Foreløpig har VISA bare 10 samarbeidspartnere innen netthandel. Blant disse er CDNow.com, Buy.com og Tickets.com.

Verdens største netthandelssted Amazon.com glimrer blant andre med sitt fravær.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse