Philips optisk LCD

Annonse


LCD-revolusjon med speil

Philips optisk LCD«Reflective LCD» heter systemet som blant andre Philips nå jobber med i laboratoriet. Det dreier seg om en videreutvkling av LCD (Liquid Crystal Display)-skjermene, som vi kjenner fra bærbare PC’er og flatskjermer til stasjonære PC’er.

Et speil reflekterer de tre grunnfargene rødt, gult og grønt og sender dem optisk videre til en standard LCD-skjerm. Teknikken er forbløffende enkel, og faktisk kjent siden middelalderen, men utrolig effektiv.

Så stor skjerm du vil

Den store forskjellen på denne teknikken og den som brukes i dag er at det ikke er noen begrensinger oppad i skjermstørrelse. Bildet blir med andre ord like bra på en skjerm på størrelse med veggen på Oslo rådhus som på en standard PC-skjerm.

Annonse


Ulempen er at det så langt har vært vanskelig å miniatyrisere teknikken som ligger bak. Du trenger nokså klumpete greier for å bryte lyset på en slik måte at det blir projisert.

Glassklart

Om det funker? Ja visst! Bildene er glassklare – faktisk mye bedre enn på selv den råeste plasmaskjermen vi har sett. Her er det bare antall bildepunkter som begrenser kvaliteten – ingen linjer som skal oppdateres ad elektronisk vei.

Vi har bokstavelig talt sett lyset.

Mer informasjon om denne og andre nye skjermteknikker finner du på nettstedet til Society for Information Display (SID).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse