HP 560 og Merlin

Annonse


HP PocketPC med Merlin

HP 560 og MerlinMerlin vil sannsynligvis få navnet Pocket PC 2002 når det etter ryktene blir lansert sjette september.

Navnet på de nye lommePCene fra HP blir som tidligere Jornada, hevder nettavisen Cnet news. De vil føye seg inn i 560-serien. En av dem vil ha 32 megabyte minne, og den andre 64 megabyte. Begge maskinene vil benytte Intels StrongARM SA 1110-prosessor og vil ha aktiv matriseskjerm som kan vise 16 farger, ifølge kildene Cnet hevder å ha. HP har bare bekreftet at de vil benytte Pocket PC og at det kommer to nye lommePCer.

Mer likt XP

Pocket PC 2002, eller Merlin, skal etter ryktene få de små maskinene til å se mer ut som Windows XP, Microsofts nye operativsystem.

En annen god nyhet som ligger i ryktene, er at de håndholdte vil få prosessorer som kjører opp mot 400 megahertz, noe som blant annet skal benyttes til å bygge inn trådløse aksessteknologier i lommePCene. De trådløse aksessformene kan være WLAN etter standarden IEEE 802.11b, bluetooth eller mobiltelefoni.

Annonse
Venter på storkundene

Konkurrentene til HP i markedet for Pocket PC-utstyr, er først og fremst Compaq og Casio. Alle tre venter i spenning på når de store bedriftene i USA og andre steder i verden skal begynne å legge inn ordrer på tusen og flere lommePCer. Alle venter at det vil skje, men det skjer definitivt ikke i dag.

Palm fortsatt størst

Fortsatt er det Palm som er markedslederen på lommePCer, men konkurrentene halser etter. I andre kvartal i fjor hadde selskapet 47 prosent markedsandel. Den sank til 37 prosent i andre kvartal i år. Compaq er nummer to, opp fra to prosent andel i andre kvartal i fjor til 19 prosent i år, alt takket være iPaq. Handspring, som kjører på Palm OS, hadde 13 prosent av markedet i andre kvartal i år, mens HP hadde 8,1 prosent.

Totalt hadde maskiner som kjører Palm operativsystem 58 prosent av markedet i andre halvår i år, en nedgang fra 69 prosent i samme periode i fjor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse