Counter-Strike skjermbild

Annonse


Døde under CounterStrike-oppgjør

Counter-Strike skjermbild I verdens mest populære nettverksspil, Counterstrike, kan opptil 32 spillere springe rundt og drepe hverandre, væpnet til tennene med maskingevær, granater og pistoler.

Slike spill er svært populære på nett-caféer, hvor kundene gjerne sitter i timesvis med Quake, Counterstrike eller StarCraft. Uheldigvis blir skillet mellom virkelighet og dataspill litt vanskelig å definere for noen, blant annet for 21-årige Tan Thiam Soon fra Thailand.

Ifølge The Straits Times ble Soon forbannet over å ha blitt drept på skjermen under en omgang Counter-Strike, og stormet over til sin motstander, som satt ved et bord i samme nettcafé. En krangel utfoldet seg så, hvorpå en narko-ruset Soon trakk kniven og påførte 16-årige Ng Qiyong et dypt kutt.

Døde foran skjermen

Qiyong overlevde angrepet, men for 22-årige Thanet Sommoi ble Counter-Strike en fatal fornøyelse.

Annonse
På en nett-café i Singapore satte Sommoi seg forrige onsdag godt til rette for en marathon-økt med dataspilling, og hadde som vanlig hamstret opp med junkfood så han skulle slippe å forlate plassen sin. Torsdag formiddag, et knapt døgn senere, ble han funnet død av utmattelse og hjertefeil av sine venner. Dette ifølge asiatiske Electric New Paper.

Etter at Counter-Strike ble oversatt til Thai, har stadig flere caféer bitt omgjort til travle spillebuler. Flere er nå under etterforskning, skriver The Register, mistenkt blant annet for å holde spillerne våkne ved å blande amfetamin i drikkevannet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse