Hugh Brogan (Sendo adm.)

Annonse


Mobil-PDA som har alt

Hugh Brogan (Sendo adm.)Sendo startet opp i Birmingham i 1999. Ideen var å lage mobiltelefoner uten egen merkevare, men med logoen til teleoperatørene. Dette holder de fortsatt på med, for balnt andre BT, Vodphone og British Telecom.

Galskap

– Folk sa vi er gærne. Her ligger hele mobil og telekommunikasjonsbransjen nede for telling, og så driver vi med mobilproduksjon, sier Sendos adminstrerende direktør Hugh Brogan til ITavisen.no.

– Vi valgte dem

Microsoft hadde i flere år prøvd å få innpass hos Nokia og Ericsson med sitt operativsystem for små enheter under kodenavnet Stinger. De ble møtt med en relativt kald skulder. Særlig hos Nokia, som nå har erklært seg som Linux-tilhengere.

Annonse
– Det var vi som valgte Microsoft, og ikke de som valgte oss. Vi shoppet rundt etter et brukbart operativsystem. Det vi så i laboratoriet i Redmond likte vi, sier Brogan.

Skutt inn penger

Nå har virkeligheten blitt snudd på hodet for Sendo. Microsoft tror så mye på supertelefonen Z100 at de har gått inn på eiersiden. Hvor mye Microsoft har investert, vil Brogan ikke røpe. Men det er i hvert fall nok til at selskapet har råd til å bombe 16 land med produktet.

Z100 er ikke småtteri. Her er listen over funksjoner:

 • MPEG4 videostreaming
 • GSM-AMR lydstreaming
 • Sanntidsoverføring av bilder fra webkamera
 • WAP
 • GPRS
 • Bluetooth
 • irDA
 • USB
 • RS232
 • Støtte for både MMC og SD-minnekort
 • POP3 og MAPI e-post integrert med SMS
 • Håndfri nuten ørepropp
 • Synkronisering mot Outlook gjennom Microsofts Mobile Information-server
 • Fulle PDA-funskjoner

Høyhastigthets-data er eneste mangel vi foreløpig kan se. Samt støtte for Nokias ringetoner og logoer. I stedet har Sendo utviklet et eget system for animert grafikk som er mer imponerende.

Vil vente

Det er foreløpig usikkert når Stinger-telefonen vil komme på markedet. Hugh Brogan sier han vil vente til GPRS-nettet er bra nok..

– Vi vil ikke risikere det samme som skjedde med WAP. Svær hype med påfølgende skuffelse hos folk flest. Det er ingen hemmelighet at GPRS har problemer, både med teknikk og prissetting. Og uten GPRS-forbindelse er Z100 nokså meningsløs, avslutter Sendo-sjefen.

Norge er ikke på listen over de landene der telefonen vil bli lansert. Men Brogan utelukker ikke at den kommer også hos oss med tida.Bildetekst: Hugh Brogan er toppsjefen i det britiske selskapet Sendo, som overraskende nok fikk kontrakt på å produsere Microsofts Stinger-telefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse