Annonse


Forbød Internett, ble hacket

I et land hvor all media er under streng sensur og kontroll, har Internett vært en nyttig kilde for informasjon og nyheter for de fåtalls innbyggere utstyrt med elektrisitet, telefonlinje og datamaskin.

Men Taliban-militsen har nå tatt et nytt kontroversielt skritt i deres tolkning av Islam, og gjort all bruk av Internett straffbart. Kommunikasjonsdepartementet har nå fått i oppdrag å finne ut hvordan de kan gjøre det umulig for Afghanistanere å koble seg til nettet.

En høyt betrodd åndelig leder i regjeringsapparatet vil i første omgang være den eneste personen med lovlig tilgang til nettet.

Talibans egne nettsider, www.taleban.com, ble i helgen hacket i protest. Den datakyndige Taliban-motstander gjorde blant annet poeng av at Taliban selv har brukt Internett i årevis for ekstern markedsføring, og fylte ifølge nettsidene med utsagn mot Taliban-regimet, skriver BBC News.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse