Virus vignett

Annonse


Code Red vil ikke dø

Virus vignettDen store virus-toppen vi opplevde for noen uker siden, er nå nede på et mer normalt nivå. Særlig var det den utspekulerte og potensielt ondartete SirCam-ormen som herjet på millioner av PC-er, men epidemien ser nå ut til å ha roet seg betraktelig.

– Endelig begynner antivirus-programpakkene å fange opp SirCam, og vi ser at aktiviteten for denne ormen er nærmest halvert de siste par dagene, sier Eddy Bang i Virus112, tilbyder av sikkerhetsløsninger for bedrifter.

Gir seg ikke

Samtidig har en ny mutasjon av Code Red-viruset har dukket opp på nett, som benytter den samme svakheten i Microsofts Internet Information Server (IIS) som sine forgjengere. Men selv ikke den mye CodeRed.d, som den kalles, er i stand til å infisere maskiner som har installert sikekrhetsoppgraderingen fra Microsoft.

De fleste oppegående IT-ansvarlige har for lengst oppgradert sine servere, men likevel mener ekspertene at Code Red har kommet for å bli. I det minste i flere år.

Annonse
– Vi regner med at det kan ta så lang tid som to år for Code Red forsvinner helt. Det er så mange servere som bare står og går, som rett og slett ikke blir vedlikeholdt, forklarer Bang.

Det vil med andre ord være svært vanskelig å tidkrevende å fjerne Code Red fra nettet for godt, men ekspertene synes enige i at viruset neppe vil oppleves som mer enn en mild plagsomhet den kommende tiden.

– Den verste skaden er over, men noen systemer henger fremdeles etter. Så lenge man har et godt sikkerhetssystem, og oppgraderer med de sisten patchene, vil ikke Code Red representere noen fare, sier Bang til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse