Nokia Media Box foredrag

Annonse


Nokia garantert Microsoft-fritt

Nokia Media Box foredragDe store innen telekommunikasjon, TV-underholdning og forbrukerelektronikk i Europa er stort sett enige om å følge den såkalte MHP (Multimedia Home Platform)-standarden, der åpen kildekode er motoren.

Kabel ødelegger

Nokias nye set top-boks for TV er beregnet for parabol, bakkebasert digital-TV (DVB) og xDSL. Men folk med kabeltilknytning får ingen glede av den.

– Beklageligvis satser kabelskapene på proprietære standarder. Dermed kan vi ikke levere terminaler for disse kundene, bemerket Nokias tyske sjef dr. Helmut Stein tørt under Nokias pressekonferanse under IFA-messen i går.

Alt hvor som helst

Den finske elektronikkgiganten satser på å integrere mobiltelefon og PDA med hjemmeunderholdning. Deres visjon er at alle tjenester skal bli terminaluavhengige, slik at man kan ta ned tekstmeldinger på TV-skjermen, se film på mobiltelefonen og i det hele tatt nyte hva som helst av elektronisk underholdning når og hvor man måtte ønske.

Annonse
Microsoft-fritt

– For å få til dette må vi ha en åpen standard. Vi makter ikke å utvikle ny programvare selv. Med Linux kan alle utvikle løsninger. De beste av dem vil vinne fram. I et proprietært system ligger pakken klar. Om den ikke er bra nok, er du låst til neste generasjon kommer, sa Stein.

Han mer enn antydet at det er Microsoft som er den store synderen her.

– Våre produkter vil være garantert Microsoft-fri, lovet han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse