Sony nett-Minidisc (IFA)

Annonse


Endelig filkopiering på MD

Sony nett-Minidisc (IFA)En liten sensasjon ble presentert på bakrommet på Sonys gigantiske stand her i Berlin i dag. Den nye genersjonen minidisc-spillere vil støtte direkte overføring av filer fra PC’en til disken, via USB-kabel.

Slipper å vente

Hittil har dette bare vært mulig med MP3-spillere, der data blir kopiert direkte ned på minnekort eller brent på CD. Folk med MD-spillere har vært nødt til å vente de 74 eller 80 minuttene det tar å fylle disken med musikk. Eller enda lenger, om de bruker utvidet spilletid med LP2 eller LP4.

Støtter ikke MP3

MD støtter likevel ikke MP3. Filene må være i Sonys ATRAC-format. Enten standard ATRAC eller det MP3-lignende formatet ATRAC3. Hittil har de to formatene vært inkompatible. Tilsynelatende uten grunn, da de ligner vi hverandre svært mye.

Annonse
Kopibeskyttelse

Det finnes imidlertid programvare som gjør om både WAV og MP3 til ATRAC. Bildet blir likevel noe komplisert av at Sony har lovet platebransjen (som de selv eier en stor bit av) å følge SDMI-standardene for kopibeskyttelse.

Det er dermed usikkert om du kan laste ned musikk fra nettet eller rippe kommersielle CD-plater og få dem ned på MD-spilleren din på en like grei måte som med MP3.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse