Leo Bonengl (sony)

Annonse


Sony: – PCer tar for mye strøm

Leo Bonengl (sony)Bonengl var tydelig fornøyd med at salget av digitale stillbildekameraer har gått opp nesten 80 prosent siste kvartal i Europa, og at salget av DVD og DV skyter fart som aldri før.

Men IT-bransjen sliter med PC-salget, og Sony sliter enda mer. Deres bærbare Vaio-maskiner har ikke greid å etablere seg på et marked der Dell, Toshiba og Compaq nærmest er enerådende.

Kvaliteten blir ofret på prisens alter. Dessuten er prosessorene i både bærbare og stasjonære maskiner altfor grådige på strømmen, sier Bonengl.

Annonse
Ingen krise

Han vil likevel ikke være med på at verken bransjen eller samfunnet som helhet er på vei ned i en dyp krise, slik enkelte mener.

– Folk har mer penger enn noen gang. Men de sitter på gjerdet når det gjelder PC. Ikke minst fordi kunstig lave priser og varierende kvalitet har skap forvirring om hva utstyret egentlig bør koste, sier han.

Sony har satset hardt på sine Windows-baserte PCer. De har hamret inn budskapet om at det er noe spesielt med dem – at de er mer kompatible med Sonys øvrige produkter og lettere å bruke enn gjennomsnitts-PCer fra andre produsenter.

Den Palm-baserte Clie er Sonys forsøk på å erobre PDA-markedet. Så får vi se om de har mer hell med seg her enn i PC-verdenen.

Ordinære

Sannheten er at det dreier seg om helt ordinære maskiner som kanskje ligger noe i underkant av de andre når det gjelder krutt for pengene.

På dagens storslåtte pressekonferanse med flere hundre journalister til stede kom det imidlertid ingen signaler om at Sony vil gi opp å konkurrere på det beinharde PC-markedet. Tre nye modeller ble presentert.

Sonys Palm

Men det ble lagt mer vekt på den nye håndholdte Clie (som står for Comminication, Link Information, Entertainment), en Palm OS 4.1-basert PDA som det på injgen måte støver av.

Funksjonene er fullt på høyde med Pocket PC, en plattform Sony vurderte sammen med Linux under utvikluingsarbeidet. Her er det både nett-oppkobling, lyd og video, sammen med de velkjente kontorfunksjonene som alle PDA’er har.

Dette kameraet har både Bluetooth og mindre kassetter. Bildekvaliteten er den samme som DV.

Video med Bluetooth

Det nye videokameraet DCR IP-7 ble også presentert med brask og bram. Her er det to nyheter: Et nytt kassettmormat . MicroMV, og en Bluetooth-modul som gjør det mulig å sende bilder direkte ut på nettet – for eksempel via en Bluetooth-utstyrt mobiltelefon.

Sony lanserte også en ny TV-modell som de hevder er berdens første virkelige digitale fjernsyn. Så vidt vi kunne se dreier det seg om integrering av MMHP (Multi Media Home Platform). Dette er en av flere standarder for sett top-bokser i en verden der forvirringen fortsatt hersker.

På audiosiden holder Sony fortsatt fast ved minidisc og SACD. Men denne gangen kan de overraskende nok presentere et MP3-produkt – et minianlegg med nedlastingsmulighet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse