Simputer

Annonse


PDA krymper klasseskillet i India

SimputerMaskinen kommer på markedet i november, og skal koste om lag 200 dollar, eller snaut 2000 kroner. For denne prisen får inderne en Linux-basert PDA med internetfunksjonalitet.

Ikke en vanlig PDA

– Vi lanserer ikke dette som en vanlig PDA, men som en plattform for forskjellige IT-løsninger, sier Mark Mathias i Encore, selskapet som skal markedsføre og selge Simputer.

Markedet for PDA’er i India ser ut til å eksplodere, og Encore regner med å selge rundt 100.000 enheter det første året. Allerede om et par år forventer de imidlertid et salg på mellom 250.000 og 300.000 enheter.

Minsker gapet

Simputer er en forkortelse for Simple Inexpensive Multilingual Computer, og noe av målet med maskinen er å redusere den teknologiske klasseforskjellen i India. I dag er det bare rundt 5 millioner datamaskiner i India, et land med en milliard innbyggere. Nå har imidlertid lokale styresmakter fått øynene opp for de mulighetene som ligger i denne teknologien.

Annonse
Blant annet ønsker det offentlige legge ut på Internett hvilke priser bønder kan regne med å få for varene sine, slik at de selv kan holde seg orientert.

Simputeren har 32MB minne som ligger på et Smart Card-minnekort.

For de aller fattigste bøndene koster maskinen et par årslønner, så ennå vil det nok ta noen år før det teknologiske klasseskillet er helt borte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse