MP3.com

Annonse


MP3.com saksøkt…igjen

MP3.comMP3.com har tidligere tapt en sak mot platebransjen, og blitt pålagt å utbetale milliardbeløp for copyright-brudd gjennom My.MP3, en tjeneste hvor brukerne kan laste ned over 80,000 album, så lenge de faktisk eier CD-ene selv.

Nå tar de 50+ artistene, som blant annet inkluderer Vince Gill og Roy Orbisons selskap, en litt annen innfallsvinkel. Poenget denne gang er at MP3.com beskyldes for å bidra til såkalt «viral spredning» av musikken, ved rett og slett å konvertere innspillinger til filformatet MP3.

Hmmmm

My.MP3 fungerer nemlig slik at når du setter en musikk-CD inn i PC-en din, så identifiserer tjenesten hvilket album det dreier seg, og gir deg øyeblikkelig tilgang på alle låtene som MP3-filer. Det er nettopp dette MP3.com nå blir saksøkt for, da komponistene og utgiverne argumenterer med at MP3.com oppfordrer og muliggjør spredning av musikken ved å tilby MP3-filer på denne måten.

Med andre ord hevdes det at hver gang en låt kopieres på Audiogalaxy eller via Gnutella, så har MP3.com bidratt til å gjøre det mulig.

Annonse
Synes du dette høres rart ut? Da er du ikke den eneste. Oppvakt sjeler vil forlengst ha innsett at i stedet for å benytte MP3.coms nedlastingstjeneste, er det minst like enkelt å bare bruke et av tusenvis av gratis tilgjengelige konverteringsprogram for å konvertere musikkskivene dine MP3-filer.

Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at denne nye strømmen av søksmål kommer på et vel beleilig tidspunkt, da MP3.com nå blir kjøpt opp av pengesterke Vivendi Universal, et selskap som faktisk kan være i stand til å punge ut.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse