Creative Audigy Platinum

Annonse


Flunkende nye lydkort fra Creative

Creative Audigy PlatinumCreative håper å gjøre både filmtittere, spillfantaster, musikkelskere og musiker til lags med Audigy, arvtakeren til SoundBlaster Live!.

Soundblaster-kortene har opparbeidet seg et rykte for å være litt susete og uklare i lydbildet, men med Audigys 24-bits lyd og en signal-to-noise ratio (SNR) på imponerende 100db vil forhåpentligvis Creative rette opp på dette. Til sammenligning ligger SoundBlaster Live! på 94 db SNR, og SoundBlaster AWE64 Gold bare på 90 db SNR. Kort forklart burde alt dette i teorien gi en meget god, klar, definert, og støyfri lyd, hvis Creative leverer det de lover.

Endelig med ASIO

Også musikere som bruker PC-en som hjemmestudio ser ut til å kunne få et par krav imøtekommet med Audigy, da lydteknologi fra synth- og samplerspesialisten EMU endelig viser seg å bære frukter.

Vi ble mildt sagt skuffet da Live!-serien ikke hadde støtte for ASIO-drivere, et viktig punkt for alle som jobber med Cubase, Reason, eller andre prosessor-krevende digitale lydprogrammer, og det er derfor en glede å se at ASIO blir en integrert del av Audigy. Creative skryter av en digital lydforsinkelse (latency) på fantastisk lave 2ms på sitt Platinum EX-kort. Vi tror det vel egentlig ikke før vi får hørt det.

Annonse
Firewire

En annen gledelig overraskelse er at samtlige Audigy-kort stiller med IEEE1394-kompatible inn- og utganger, som betyr at du kan koble digitalkameraer, CD-brennere og andre Firewire-produkter rett inn i lydkortet. Meget hendig for den som driver med videoredigering.

Valgets kvaler

Tre Audigy-modeller vil bli solgt i Norge, og være å finne i butikkhyllene fra slutten av September.

Platinum EX vil ligge på øverste hylle med en pris på omlag 3,700 kroner, og være utstyrt med en ekstern stasjon for inn- og ut tilkoblinger. Creative har valgt å flytte tilkoblingsboksen ut fra selve maskinen i en egen boks, for å eliminere flest mulig støy-kilder.

En versjon av Platinum-pakken med intern versjon av tilkobingsstasjonen vil koste noe mindre. Stasjonen monteres da i en ledig stasjonsplass i maskinen din, på samme måte som med LiveDrive!-stasjonene som følger med Live!-kortene.

Den billigste versjonen, Audigy Player, vil ligge på ca. 1300 kroner, men fremdeles være utstyrt med 24-bits lyd, ASIO-støtte, og EAX Advanced HD for musikk og spill.

Kortene kommer naturligvis også med en haug av programvare og spill, pa vanlig Creative-vis. Alle tre kortene er utstyrt med Firewire og innebygd dekoder for Dolby Digital 5.1 Surround.

ITavisen.no lover naturligvis å komme med en test av Audigy så fort som mulig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse