E-post

Annonse


Sendte e-post – mistet jobben

E-postLene Rødbro fra Hadsten i Danmark har fått beskjed om å rydde skuffen på sin IT-arbeidsplass. Grunn: Hun hadde sendt en e-post til sin mann, der hun klaget over at en kollega av henne hadde mer i lønn enn henne.

Dette skriver den danske avisa Jyllands-posten.

Sjefen snoket

Rødbro hadde sin vane tro lagt kopi av brevet i mappen «privat». Men sjefen hennes hadde snoket, lest meldingen og konfronterte henne med den da hun kom tilbake fra ferie.

– Min arbeidsgiver påsto at jeg hadde lekket opplysninger til en kollega i en konkurrerende virksomhet. Han sa at jeg hadde begått mitt livs feiltagelse og sparket meg, sier Rødbro til Jyllands-Posten.

Annonse
Står ikke i kontrakten

Det kom fullstendig overraskende på kvinnen at sjefen hadde snoket i hennes private e-post.

– Det står ikke noe sted i min arbeidskontrakt at jeg ikke kan sende fra meg privat e-post. Hadde det gjort det, ville jeg ikke ha sendt brevet, sier hun.

Politianmeldt

Det danske LO-forbundet Handel og Kontor, der Rødbro er organisert, tar nå fatt i saken. De etterlyser klarere regler når det gjelder anattes bruk av arbeidsplassens e-post.

Bare i år har forbundet hgatt tre lignende saker oppe til behandling. Saken med Lene Rødbro regens som spesielt graverende, siden e-posten tydelig var merket »privat.

Derfor har forbundet denne gangen gått til politianmeldelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse