Virus vignett

Annonse


Ble folkehelt etter virusvarsel

Virus vignettVanligvis blir tenåringer med utvidete datakunnskaper framstilt som ondsinnete hackere som ødelegger for store selskaper.

Nå har mediene i USA og England endelig funnet sin engel – en 18 år gammel brite som en kveld for sju uker siden satt og chattet via IRC fra sitt hjem på Isle of Wight utenfor sørkysten av England.

Trojansk hest

Gjennom å kommunisere med andre brukere fikk han nyss om en trojansk hest som angivelig lå klar til å infisere IRC-servere verden over.

For en drøy måned siden ble flere av verdens mest brukte IRC-tjenester hardt rammet av et omfattende DDoS-angrep. Men den varianten Hillman oppdaget er enda skumlere.

Annonse
Det dreier seg om en trojansk hest som er laget for å åpne bakdører i amerikanske chatrooms, og dermed infisere maskinene til brukerne.

Varslet politiet

Hillman varslet sin internettleverandør British Telecom, som ba ham ta kontakt med sitt lokale politikammer. Som den lovlydige ungdom han er gjorde Hillman det.

Politiet på hjemstedet fikk den store skrekken, og kontaktet på sin side selveste FBI i USA.

Seinere hjalp Hillman FBI med å oppstore kilden til viruset.

Forbilde

Resten er historien om 15 minutters berømmelse og vel så det. Hillman blir nå framstilt som en redningsmann, og et forbilde både for britisk og amerikansk ungdom.

I den britiske tabloidavisa The Sun var overskriften »Data-gutt redder verden».

Nerde-hån

Idoliseringen har avfødt en strøm av hån i nerde-verdenen. Ett sted blir det hevdet at Hillman er Bill Gates løpegutt, og at han både pusser Microsoft-sjefens sko, stryker skjortene hans og passer på at han får på seg to like sokker om morgenen.

Et annet sted har noen opprettet en falsk nettside som gir seg ut for å være Hillmans egen. Her blir han framstilt som en ensom ulv som søker venner.

Sviker, heter det visst.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse