Stefan Hilt illustrasjon

Annonse


Microsoft gir blaffen i Hilt

Stefan Hilt illustrasjonHilt må nå riktignok gi fra seg playstation2.no etter å ha tapt rettsaken mot Sony, men holder fremdeles fast på domenenavnene xbox.no, gamecube.no, og gameboy.no.

Hilt bruker nettstedene som salgskanal for firmaet Multimedia Import, som selger spillprodukter direkte importert fra Japan og USA måneder før de offisielle norske importørene får lansert de på markedet. Samtidig selger Multimedia Import diverse utstyr som gjør det lettere å piratkopiere spill og lure seg unna sonebeskyttelse på spillboksene.

– Vi har ingen planer om å gi fra oss de andre gode domenenavnene, og mener også vi har full rett til å drive forretning med disse produktene, sier Hilt til ITavisen.no.

Microsoft trekker på skuldrene

Men selv om Sony fikk full klaff i retten da de forlangte domeneavnet Playstation2.no tilbake, er ikke Microsoft i nærheten av å være like ivrige når det gjelder xbox.no.

Annonse


– Vi har ingen planer om å kaste oss inn på kjøret til Sony. Jeg har hatt samtaler med mine overordnete om dette, og de sier rett ut at «jo flere bokser man får inn på markedet, jo bedre», forteller Microsofts Norges produktsjef for Xbox, Brynjar Skauvik.

– Vi skal leve av selve spillsalget, ikke av å selge konsoller. At Hilt sitter på xbox.no bryr vi oss ingenting om, så lenge vi selv har xbox.com, legger han til.

Det bekymrer heller ikke Microsoft at Hilt lover å bringe Xbox til norske kunder så og si parallelt med spillmaskinens lansering i USA i November. Microsoft Norge vil ikke ha norgeslansering på Xbox før våren 2002.

– Det er ikke noen skikkelig regler mot slik grå-import i Norge, så Hilt får bare stå på og gjøre som han vil. Når vi selv kommer med vår egen store xbox-lansering, vil denne type virksomhet uansett ha lite å si fra eller til, sier Skauvik til ITavisen.no.

Nintendo ser det an

Den offisielle norske Nintendo importøren Unsaco har ikke vært tilgjengelig for kommentar siden dommen mot Hilt ble kjent på mandag, men salgs- og markedssjef Finn Eirik Larsen kunne forrige uke fortelle ITavisen.no at de fremdeles vurderer de juridiske omstendighetene i denne saken, og at ingen beslutning har foreløpig blitt tatt om å gå til sak mot Stefan Hilt.

Larsen kunne derimot også opplyse om at heller ikke Nintendo så den helt store trusselen forbundet med bergenserens virksomhet.

– Jeg synes det bare er bra med flere aktører på banen. Men den type virksomhet som Hilt driver tilfører overhodet ikke bransjen noe positivt, og blir bare dumt, sa Larsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse