Stefan Hilt

Annonse


Stefan Hilt tapte mot Sony

Stefan HiltDommen i rettsaken mellom bergenseren Stefan Hilt og Sony har nå falt. Hilt må nå gi opp playstation2.no-domenet, og er i tillegg dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning og saksomkostninger.

Hilt fortalte ITavisen.no for en knapp uke siden at han anså det som sannsynlig at han tapte saken mot Sony, men samtidig at det aldri i livet kom til å bli snakk om noe erstatningskrav. Likevel tar han nå det hele svært så pent, og mener to hundre tusen er billig for alle medieoppslagene den siste tiden.

– Omtalen vi har fått i media er verdt mye mer enn denne saken har kostet oss. Vi trenger jo ikke annonsere i det hele tatt, sier Hilt til ITavisen.no.

Hilt slipper også å ta tapet personlig, da selskapet Multimedia Import dekker omkostningene. Tidligere i år gikk to profilerte Oslo-investorer inn med kapital i Hilts import- og salgsfirma.

Annonse
Holder fast på de andre domenene

Hilt sier han vil fortsette å drive forretning som før, men nå under domenenavnet www.multimediaimport.no. Bergenseren sitter også på andre domenenavn, som gamecube.no, gameboy.no, og xbox.no, og vil også kjempe for disse om nødvendig (selv om han riktignok frivillig overgir temptationisland.no til TV Norge)

– Vi har ingen planer om å gi fra oss de andre gode domenenavnene. Alle andre som ønsker å gå til sak vil nok tenke seg ekstra om etter Carlsberg/Tuborg-saken. Den saken gikk jo ut på akkurat det samme, og der tapte jo Carlsberg, sier Hilt selvsikkert.

Forrige uke falt nemlig dommen i saken mellom Oslo-pubeier Eugene McGlynn og Carlsberg. Carlsberg ville ta domenenavnene carlsberg.no og tuborg.no fra McGlynn, men tapte slaget.

– Hvorfor han skulle vinne og vi tape skjønner jeg ikke. Han solgte jo ikke engang Carlsberg-øl, sier Hilt, som mener Carlsberg-saken kaster nytt lys over sine egen konflikt med Sony.

Angrer ikke

Hilt trives tydeligvis godt i konflikt med «de store gutta», og angrer ikke at han tidligere sa nei til å la Sony overta domenenavnet mot en kompensasjon på 50.000 kroner og dekte saksomkostninger.

– Jo, vi fikk et tilbud om forlik som de fleste nok ville tatt. Men det var jo en viss sjanse for å vinne. Vi kunne jo ikke gå rundt resten av livet og si at vi ikke prøvde, sier Hilt til ITavisen.no.

Selv om Multimedia Import er klare for å ta tapet og betale erstatningen vurderer Hilts advokater muligheten for å anke saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse