HP DVD+RW

Annonse


Nå kommer DVD+RW-brennerne

HP DVD+RWIntet mindre enn seks DVD-standarder har vært lansert så langt: DVD-ROM: DVD-R/authoring, DVD-R/general, DVD-RAM, DVD-RW, og DVD+RW. Den siste er opplagt den mest interessante vanlige brukere. For det første kan den både skrive og overskive alle typer data. For det andre er den kompatibel med de aller fleste DVD-spillere til filmbruk.

Begrensninger

De andre standardene har begrensinger i så måte. Enten kan de – som DVD-RW – bare lagre filmdata (.vob-filer) i DVD-formatet, eller så kan platene overhodet ikke spilles i standard DVD-spillere til stuebruk. Du er altså henvist til å se filmer du har kopiert på PC’en.

Overskriving viktig

Apple og Compaq har hittil hatt ute modeller med DVD-R/CD-RW brennere. Disse er kompatible med DVD-spillere og kan skrive både data og film til DVD, men kan bare overskrive data i CD-RW-format.

Det med overskriving er viktig i DVD-verdenen. De tomme platene er svindyre – faktisk dyrere enn mange originale, kommersielle DVD-plater. Overskrivbare DVD+RWplater vil ligge på relativt moderate 150 kroner stykket, men likevel er prisen såpass stiv at det er en opplagt fordel å kunne bruke dem om igjen.

Annonse
Priser

Prisen på brennerne, som produseres av både HP og Philips, vil ligge på rundt 6000 for intern installasjon i eksisterende PC. PC’er med DVD+RW ferdig installert vil trolig ligge på rundt 5000 kroner mer enn tilsvarende PC’er med CD-RW.

Prisene er basert på amerikanske estimater. Verken priser eller lanseringsdatoer er kjent i Norge ennå.

Mer opplysninger finner du på dvdrw.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse