UMTS ill med penger

Annonse


Siemens permitterer 30

UMTS ill med pengerOpprinnelig fikk fire utbyggere konseksjon til å bygge UMTS-nett i Norge. Når er en av dem borte – Broadband Mobile.

Selskapet, som besto av finske Sonera og norske Enitel, gikk konkurs i forrige uke. Dermed står vi igjen med tre utbyggere: Telenor, NetCom og Tele2. Få har tro på at Tele2 noen gang vil bygget noe selvstendig nett.

Utstyrsleverandør

Siemens er hovedleverandør av utstyr til både NetComs og Broadband Mobiles utbygging. Nå faller Broadband Mobile bort, og for to dager siden mottok de 180 ansatte i Divisjon Information and Communications (I&C)permitteringsvarsel.

Rundt 30 av disse vil bli permittert, i følge en pressemelding fra Siemens AS.

Annonse
180 varslet

De 180 ansatte i Siemens AS, mottok onsdag 15. august et generelt permitteringsvarsel. Varselet er fremtvunget av den siste tidens negative endringer i I&Cs marked. Divisjonsledelsen vil søke å begrense antallet permitteringer til et minimum, men anslår at det blir nødvendig å permittere rundt 30 medarbeidere.

– Vi bestreber oss på å permittere så få som mulig, og vi vil også forsøke å tilby de permitterte arbeid i andre Siemens-divisjoner, sier divisjonsdirektør Arne Besseberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse