BeOS

Annonse


Palm kjøper Be

BeOSPalm OS støtter verken MP3 eller video. Selskapet håper at de ved å kjøpe et fiks ferdig operativsystem kan utstyre sine PDAer med like mye funksjonalitet som Windows CE/Pocket PC-baserte konkurrenter.

Pocket PC haler godt inn på Palm for tida, og mange tror de i løpet av få år vil måtte gi opp for Microsoft-overmakten.

Vil styrke Palm OS

Palm sier offisielt at det ikke er snakk om å bytte operativsystem på de håndholdte. Snarere vil Palm styrke sitt eksisterende operativsystem med elementer fra BeOS, heter det.

Modent for utskifting

Andre mener imidlertid at Palm OS er overmodent for utskifting, og at en total renovering er nødvendig for å få operativsystemet til å bli tidsmessig når det gjelder Internett, multimedia og grensesnitt.

Annonse
I følge meldinger i amerikansk IT-presse skal Palm ikke ha betalt stort for operativsystemet og selskapet som lager det.

Gratis

Be ble startet i Menlo Park i California i 1990, av Jean Luis Gassee. Opprinnelig ble BeOS solgt som et operativsystem for Mac, men ble etterhvert gjort tilgjengelig også for PC.

Periodevis har operativsystemet vært gratis tilgjengelig for nedlasting, og dette har gitt det en viss utbredelse som alternaiv til gratis Linux-distribusjoner.

eVilla

Selskapets største kommersielle triumf skjedde da Sony valgte BeOS som operativsystem for sin tynne surfemaskin eVilla.

eVilla ble imidlertid ingen suksess, og BeOS har sine åpenbare kvaliteter til tross forblitt et fenomen for spesielt interesserte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse