Motorola Accompli 008

Annonse


Motorolas nye «må ha» telefon

Motorola Accompli 008Finn frem hammeren og gjør sparegrisen klar for slakting, for nå er det bare et par uker igjen før Accompli 008 slippes løs i det norske markedet. ITavisen.no har mottatt et eksemplar til test, og må bare erkjenne at vi lar oss imponere.

Menysystemet er grafisk, de ulike funksjonenes ikoner ligger intuitivt plassert på hvert sitt indekskort. Ikonene er lette å forstå, og selv om det dreier seg om en usedvanlig avansert telefon er det ikke på noen måte vanskelig å betjene den.

J2ME-prgrammering

Accompli har Java, GPRS, e-postklient, og fult synkroniserbar PIM, for bare å nevne noe. I tillegg har den en trykkfølsom skjerm på hele 320×240 punkter. Det som kanskje imponerer oss mest er muligheten for å gå inn på en nettside og laste ned nye applikasjoner til telefonen. Ettersom den har j2ME kan i teorien hvem som helst lage et program og legge det ut for nedlasting. Det gjør at funksjonaliteten i telefonen kan bygges ut, nær sagt i det uendelige.

Beskjedent minne

Det er selvsagt noen begrensninger. Telefonen har 2MB ledig minnekapasitet som skal deles mellom PIM-oppføringer (Personal Information Manager), lagret e-post og nedlastede applikasjoner. De lagrede applikasjonene kan ikke flyttes over på en PC for mellomlagring. Årsaken er at Motorola ikke ønsker å komme i klammeri med applikasjonsutviklerne om opphavsrettigheter.

Annonse
POP-klient

En annen funksjon som er standard i telefonen er e-postklienten. Denne kan betjene flere POP og/eller IMAP-kontoer, og laster meldingene ned på telefonen. E-postklienten har begrenset MIME-funksjonalitet, men det er mulig å lagre enkelte vedlegg som ringetoner og grafikk på telefonen.

E-postklienten henter ikke ned e-post som er større enn 10K, men gir beskjed om hvor mange slike meldinger som ligger igjen på serveren. Den gir dessverre ingen oversikt over hva disse »store» meldingene inneholder, eller hvem som har skrevet dem (det kan du like vel sjekke via WAP).

Penn-basert

Menystyringen kan utføres ved hjelp av en medfølgende penn direkte på skjermen, du kan benytte et »joggehjul» på telefonens side, eller du kan trykke på de to piltastene under skjermen. Du kan også velge om tekst skal legges inn ved håndskriftgjenkjenning, eller på et virtuelt tastatur på skjermen.

Telefonen har støtte for norske tegn, og håndskriftgjenkjenningen går svært greit, også for Æ, Ø og Å (Æ må riktig nok skrives som ae).

Vekker oppsikt

Målgruppen for telefonen er den travle forretningsmann som har behov for å holde seg oppdatert enten han er på kontoret eller ute på oppdrag. I realiteten kan nok Accompli komme til å bli like utbredt blant yngre brukere. Ikke bare har den de fleste funksjoner du finner på en Palm, men J2ME og de mulighetene dette gir for individuell tilpasning vil en ungdom med en Accompli unektelig bli lagt merke til i venneflokken.

Rå på SMS

Dessuten er det rått å skrive SMS med håndskrift. Det finnes til og med et lite program som lar deg tegne direkte på skjermen, for så å sende skissen som e-post eller SMS.

Vi tar også med at telefonen konverterer ulike enheter, den har både en enkel og en avansert kalkulator i tillegg til et virtuelt piano du kan bruke for å spille inn dine egne ringetoner.

5000 smekkers

Prisen på telefonen uten subsidier ligger i underkant av 5.000 kroner. Det er slett ikke mye for telefonen som gir deg en forsmak på hva UMTS kan by på.

Vi kommer tilbake med en nærmere beskrivelse av hvordan telefonen fungerer i praktisk bruk så snart vi har fått anledning til å prøve den skikkelig. Så langt kan vi i alle fall konkludere at vi kom på nett uten å måtte utføre en eneste manuell innstilling, verken på WAP eller GPRS. Vi hadde heller ingen problemer med å hente e-post eller wappe over GPRS.

Telefonen veier 155 gram, taletid er oppgitt til ca 270 minutter mens standbytiden er 145 timer. Accompli 008 kommer i fargene metallgrå og sølv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse