Xbox med kontrollere

Annonse


Microsoft avviser Xbox-feil

Xbox med kontrollereInvesteringsselskpet Thomas Weisel Partners gikk nylig ut og annonserte at diverse informanter innen Microsofts produksjonsapparat har påpekt feil og mangler på hovedkortet til Xbox.

Microsof har ikke villet diskutere spesifikke detaljer rundt produksjonen, men avviser at det skal være trøbbel med hovedkortene.

– Det er absolutt ingen problemer med designet på Intels hovedkort. Vi er fremdeles i rute for lansering 8. November, sier Microsofts talsmann James Bernard til CNet News.

Hard konkurranse

Enhver utsettelse av lanseringen, komponentfeil eller ikke, vil kunne gi konkurrent Nintendo et seriøst forsprang på salgs- og markedsføringssiden i høst. Nintendos nye Gamecube skal nemlig ut 5. November i USA, tre dager før Xbox.

Annonse
Selv om Xbox har verdenspremiere 8. November , vil ikke maskinen dukke opp i norske butikkhyller før på vårparten neste år. Det samme gjelder Nintendo Gamecube, som lanseres i Japan allerede 14. September.

Da Sony i fjor lanserte sin Playstation 2, den største konkurrenten til både Xbox og Gamecube, førte komponentmangel til at bare 500 000 bokser ble gjort tilgjengelige, og skuffete kunder måtte vente i ukesvis på å få sitt nye leketøy.

Microsoft vil forhindre en tilsvarende situasjon med Xbox, og står fast ved planen om å ha mellom 600 000 og 800 000 enheter klare ved lansering. Selskapet har forespeilet et salg på totalt 1.5 milllioner spillbokser innen utgang av 2001.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse