MP3-tema

Annonse


Her er musikken!

MP3-temaMange eks-Napsterianere har allerede funnet frem til en ny oase av MP3-musikk, men for alle de som fremdeles ikke synes de har funnet «det rette» programmet presenterer vi her et par sikkerstikk som definitivt er verdt en nærmere titt.

Alle tre programmene vi her anbefaler lar det søke gjennom delte mapper hos de andre brukerne på fildelingsnettverket (Peer-2-peer), mens både Morpheus og Audiogalaxy i tillegg tilbyr en god del multimedia fra sine egne servere i tillegg.

Ingen av disse tjenestene krever at du selv gjør deler av harddisken din tilgjengelig for andre.

Top 3 MP3- og fildelingsklienter


Audiogalaxy

+ Veldig god navigasjon
+ Kjemputvalg av musikk

Annonse
Last ned Audiogalaxy

Morpheus
+ Velkjent Napster-grensesnitt
+ Du kan søke på alle slags filer,
også film og programmer


Last ned Morpheus

LimeWire
+ Søker Gnutella-nettverk
+ Mange simultane søk
+ Lyd, bilde, programmer, m.m.

Last ned LimeWire

Audiogalaxy

Audiogalaxy er litt tungvint å registrere seg på og komme i gang med, men er vel verdt bryet når du først har satt opp alt sammen. Her blir du servert med et intuitivt og meget anvendelig web-basert søkegrensesnitt, mens du har det lille nedlastingsprogrammet Audiogalaxy Satellite surrende i bakgrunnen. Når du klikker på musikk du vil laste ned i nettleseren, legges disse automatisk i Satellite-køen, og nedlastes fortløpende. Hvis filen ikke er tilgjengelig, fortsetter Satellite å scanne nettverket etter alternative kilder. Du kan også bla gjennom ditt eget musikkarkiv og spille av filer i nettleseren. Det som imponerer aller mest med Audiogalaxy er likevel det enorme spekteret av artister og musikk du lett kan søke deg frem til. Finner du ikke det du vil ha her, er du rimelig uheldig…

Morpheus

Morpheus har et velkjent grensesnitt, som i første øyekast til forveksling er lik tidligere Napster. Utvalget er godt, og det er til enhver tid en solid dose brukere pålogget, som er ivrige til å dele ut innholdet på harddiskene sine. Det er ikke bare MP3 du kan søke på i Morpheus, men også andre lydfiler, bilder, video, dokumenter og programvare.

Limewire

Limewire er en klient som lar deg søke på Gnutella-nettverket, i likhet med for eksempel BearShare og et utall andre programmer.

Det er på mange måter litt hipp som happ hvilket klientprogram du bruker, men Limewire er lett og greit å bruke, og har mange nyttige valgmuligheter og tilleggsfunksjoner som kommer godt med. Det er ikke like lett å finne fungerende nedlastingsmål her som i Audiogalaxy eller Morpheus, men det store antall brukere og variasjon i filtilbudet er gode grunner til å gi Limewire en sjanse.

I likhet med Morpheus, kan du også i LimeWire søke på andre filer enn MP3 – blant annet bilder, video, og programmer.

Her er to hundre til…

Hvis du ikke skulle la deg tilfredsstille av de tre overnevnte, så skal vi ikke hindre deg i å prøve alskens andre programmer.

Et godt sted å begynne, er ultimateresourcesite.com, hvor du finner lenker til nærmere 200 fildelingsprogrammer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse