Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Code Red-hacker på kongress?

– Hvis han er her og folk fikk vite om det, håper jeg politiet klarer å redde ham før han blir lynsjet, sier en av arrangørene på årets HAL 2001-konferanse i Nederland, hvor det ryktes at hackeren bak Code Red-viruset står på deltakerlisten.

HAL 2001
Tidligere i uken gikk en hacker-gruppe ved navn 29A med trusler om å slippe det mye omtalte Code Red-viruset løs på datamessen Hackers At Large i Nederland denne uken. Ekspertene har ikke tatt utsagnene seriøst, skriver Newsbytes.

En arrangøren for messen, Rop Gonggrijp, sier han flere ganger har blitt spurt om Code Red-skaperen er å finne på HAL 2001.

– Jeg håper virkelig ikke det, for mange av deltakerne her er IT-administratorer. Det er disse folka som har kjempet mot Code Red den siste tiden, sier Gongrijp til Newsbytes.

Wired News beskriver HAL 2001 som en noe anstrengt tilstelning av sosialt inkompetente nerder, og at lite konstruktivt ble tilført debatten om «hacker-etikk» og fremtidsvisjoner for hacker-bevegelsen,.

Gonggrijp på sin side maler et bilde av årets messe som en munter og trivelig tilstelning full av forelesninger og seminarer, krydret med interessante tekniske- og politiske diskusjoner.

Men det viktigste av alt, påpeker Gonggrijp, er at «dette er et hacker-møte, IKKE en LAN-fest»!