Motorola T280

Annonse


Optimisme i Motorola

Motorola T280GPRS, som gir konstant oppkobling til internett og høyere datahastighet, er mobilindustriens håp for å få fart i salget mens man venter på at tredje generasjons mobilteknologi, UMTS, skal bli klar for massemarkedet om noen år.

Først

Motorola var også først ute med GPRS-telefon i vinter, Timeport 260, men den fikk mye kritikk for sine tekniske løsninger. Bare et par tusen mobilkunder i Norge har tatt i bruk GPRS, selv om både Telenor Mobil og NetCom hadde oppdatert sitt GSM-nett til GPRS alt i februar. Den vanligste forklaringen på tregheten har vært mangel på GPRS-terminaler.

Men utover høsten vil det komme flere nye terminaler med GPRS fra de store produsentene, og Nokia har planer om å komme med sin første før jul. Flere av PDA-produsentene kommer også med nye modeller med GPRS-teknologi innebygget, slik at de håndholdte PC-ene blir kommunikasjonsterminaler for alvor.

Offensiv

Samtidig vil mobiloperatørene lansere flere tjenester skreddersydd for GPRS og kjøre en markedsoffensiv overfor brukerne. Men foreløpig har bransjen vært forsiktig med på pushe GPRS for å unngå et tilbakeslag slik fjorårets WAP-hype ga i år (“waplash”).

Motorolas anslag for mobilsalget totalt i år – 400-425 millioner terminaler – er av de mest pessimistiske til nå. For et år siden gikk spådommene stort sett mot 550-600 millioner solgte i 2001, men ettersom verdensøkonomien har stagnert og brukerne har begynt å fnyse mot mobil-hype har salgsprognosene blitt betydelig redusert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse