Virusmonster

Annonse


Code Red fortsetter å herje

VirusmonsterOgså norske Telenor fikk i forrige uke merke angrepene. Hele det interne nettet i den landsdekkende bedriften lå nede tirsdag og onsdag denne uka.

Angrepet fikk imidlertid ingen nevneverdige konsekvenser for kundene deres.

Merket ingenting

I Hotmail-tilfellet merket heller brukerne ingenting, og ingen opplysninger ble slettet eller sendt til uvedkommende, i følge Microsoft selv.

Den globale budtjenesten Federal Express opplevde onsdag noen problemer med enkelte leveranser i USA på grunn av ormen.

Annonse


Kabelselskapet til den amerikanske telegiganten AT&T har delvis måttet stoppe sine tjenester, av frykt for at et Code Red-angrep på ulovlig oppsatte hjemmeservere skal kunne lamme hele kabelnettet.

Panikk

De siste ukene har vært preget av advarsler og panikkartede tiltak både fra privat og offentlig hold – mest i USA.

Code Red angreipoer bare IIS-servere, og utgjør ingen direkte trussel mot private PC’er.

Microsoft har nå lagt ut en ny plasterlapp som skal ta kål på den siste mutasjonen av viruset.

SirCam farligere

Flere eksprter mener at det såkalte SirCam-viruset, som herjer mailservere verden over. Her i ITavisen.no har vi måttet sette opp automatiske sletterutiner for å bli kvitt uvesenet. Vi får rundt 20 brev om dagen med den etter hvert så kjente teksten » Hi! How are you? ller den spanske varianten »Hola como estas ?»

Viruset har to skadevirkninger: Dersom du åpner vedlegget, vil det sende seg selv videre til hele adresselista i Outlook. Samtidig leter den etter Word-filer på harddisken som den kan legge ved. Slik kan informasjon du gjerne vil holde for deg selv komme på avveie.Den andre virkningen er at viruset er programmert til å slette alle filene på harddisken din den 16. oktober.

Oppskriften på hva du skal gjøre om du allerede er infisert, finner du hos Norman.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse