Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napster til under femtilappen

Napsters nye adm. direktør Konrad Hilbers sier den en gang så populære filbyttetjenesten vil gjenoppstå for fulle seil, og setter prisen på musikknedlasting til omlag femti kroner i måneden.

Mens de fleste for lengst har funnet alternative kilder til gratis musikk på nettet, vil ikke Napster akseptere nederlag.

– Napster er ikke død. Navnet er veldig verdifullt, og vi jobber menget intenst med å gjøre dette til et fungerende selskap, sier Hilbers til det tyske bladet Stern.

Hilbers sier at brukerne må betale en månedsavgift for å kunne laste ned musikk fra Napster, som vil ligge på omlag $5, altså under femti kroner.

Full tilgang koster mer

Men femtilappen gir bare adgang til en katalog med musikk fra ca. 200 uavhengige plateselskaper. Vil man ha tilgang til de store listetopp-artistene fra EMI, Warner, og BMG, må man betale enda mer – disse låtene må Napster nemlig lisensiere fra MusicNet, og blir derfor dyrere.

Den planlagte lanseringsdatoen for «nye» Napster har lenge vært «i løpet av sommeren», og dette er fremdeles den offisielle linjen fra selskapet. Men enda har ikke den allmenne betatestingen av betalingstjenesten begynt.

Neste generasjon Napster vil benytte seg av sin eget avart av MP3-formatet, som har filnavnet .NAP.

Hvorvidt brukerne vil forlate gratis tjenester som Audiogalaxy.com til fordel for begrensete og kontrollerte nettverk man må betale for, gjenstår å se.