Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Donald Duck bor på Finnsnes

Dolly bor i Drammen, mens nevøene Ole, Dole og Doffen bor i Akershus. Kontantkortbrukerne peprer telefonkatalogen.no med tullenavn.

Donald
Avisen Nordlys har søkt i Telenors telefonkatalog på Internett, og funnet ut at mange forunderlige figurer faktisk er registrert som norske mobilabonnenter. Kaptein Sabeltann, for eksempel, bor ikke som vi før trodde i Tjuttavika ved Kristiansand. Han bor i Tjøttavika 14, 9008 Tromsø.

Trøndergutt

Avisen har også merket seg at Donald Duck bor på Finnsnes, og at det til alt overmål bor tre personer med dette navnet i denne kommunen. Petter Smart bor på Hosle i Asker, mens Mikke Mus bor i nabokommunen Bærum.

En annen abonnent med det særegne navnet Tigergutt Fantomet, bor ikke uventet i Trøndelag.

Svikt i rutinene

Det er Telenor Media som er ansvarlig for innholdet i telefonkatalogen på Internett. Men Gro Ismar sier til ITavisen.no at det er Telenor Mobil som er ansvarlig for listene der feilene stammer fra. Samtlige av medlemmene i familien Duck bruker kontantkort, og det er ved registreringen av disse at rutinene har sviktet.

Tas på alvor

-Vi ser alvorlig på dette og har allerede jobbet en stund med å fjerne slike oppføringer, sier assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil til ITavisen.no. Han opplyser at Telenor har lagt inn sperrer som gjør at en rekke slike tøysenavn ikke lar seg registrere.

Ingen kontrollplikt

-Vi sjekker opplysningene mot folkeregisteret, men når kunder registrerer seg i kjosker og butikker er det vanskelig å foreta en skikkelig identitetssjekk, sier Johnsen. Han vet ennå ikke hvordan de falske abonnentene har sneket seg inn.

– Vi er ikke forpliktet til å kontrollere identiteten til kontantkortkundene. Vi selger ringetid som en vare, på lik linje med sjokolade eller pølse i brød, sier Johnsen.

Telenor ønsker like vel en mest mulig korrekt kundedatabase, og vil derfor jobbe for å få ryddet opp i katalogen. – Men med tanke på hvor mange kunder vi har er dette et minimalt problem, sier Johnsen.

Virtuell tromsøværing

Nordlys skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med medlemmene av familien Duck, men at de foreløpig ikke har hørt et kvekk.

Det gjorde heller ikke ITavisen, som forsøkte å kontakte Lara Croft, bosatt i Tromsø.

Stikkord: Mobil