ActiveSync

Annonse


ActiveSync 3.5 klar for nedlasting

ActiveSyncOg hvorfor skulle du ikke gjøre det? Programmet koster ikke ei krone, og kan kjapt lastes ned fra Microsofts hjemmesider. Tar du deg bryderiet vil du få raskere og sikrere oppkobling mellom din PC og din Windows CE-baserte PDA, hevder Microsoft.

Mer stabilt

Den største fordelen er kanskje at du får en mer stabil støtte for USB-tilkoblingen. Etter at vi installerte 3.5 har problemet med at PC’en etter en stund ikke ville snakke med PDA’en opphørt. Tidligere oppstod dette problemet hver gang vi kjørte Adobe Photoshop og ActiveSync samtidig.

Synkroniseringen av Outlook skal også være forbedret, uten at vi kan si annet enn at dette fungerte da greit i versjon 3.1 også?

Automatisk konfigurering

ActiveSync 3.5 har også fått IrDA-støtte til Windows 2000. Kjekt for alle som synkronisere mot bærbar PC, og som nå slipper å ta kabelen med på reise (bare du husker å pakke ned laderen). Porthastigheten konfigureres automatisk til raskest mulig overføring. Høyeste hastighet over seriellporten er uansett som før – 115 Kbit/s.

Annonse


Brukergrensesnitt

Versjon 3.5 har også støtte for Windows XP (skulle bare mangle), og i følge Microsoft skal også brukergrensesnittet være forbedret. Hvor denne forbedringen er kommet aner vi ikke, for etter å ha kjørt den nye versjonen av ActiveSync på flere maskiner har vi ikke oppdaget noe nytt i brukergrensesnittet.

Det er mulig at dette vil være annerledes ved førstegangsinstallasjon. Microsoft hevder i alle fall de har lagt opp til en enklere konfigurering av hvilke data som skal synkroniseres. At maskinen nå også automatisk finner den porten du kobler deg til er i følge Microsoft også nytt. For oss som har nøyd oss med å oppgradere fra 3.1 til 3.5 uten å foreta full reinstallasjon blir dette ikke merkbart.

Mest som før

Den forbedringen vi aller helst hadde ønsket oss var muligheten til å åpne filer som ligger på PDA’en ved å klikke på dem i PC’ens browser. PsiWin, som er Epoc-motstykket til ActiveSync har i flere år oversatt og åpnet dokumenter på denne måten.

Det er med andre ord ingen nye brukerfunksjoner i den nye utgaven av ActiveSync.

Du kan laste ned den nye versjonen her.