Espen Irwing Swang

Annonse


Siemens klar med ny barsking

Espen Irwing SwangITavisen.no har fått et testeksemplar av ME45. Dette er sportsutgaven av telefonen, med gummiforing rundt batteriet og gummitaster som skal gi godt grep for våte og klamme fingre. I informasjonen fra fabrikken heter det at telefonen er støt-, støv- og vannsikret.

Selskapets norske representanter nøyer seg med å si at den er litt røffere enn en standardtelefon.

Logo og ringetoner via SMS

ME45 er noe større enn MP3-telefonen SL45. Den er imidlertid en god del mindre enn M35, som var Siemens forrige hardhaus. Skjermen er den samme som på SL45, med andre ord relativt stor og lesevennlig.

Både ME45 og S45 er profftelefoner, med datasynkronisering, kalender og romslig adressebok. Du kan lagre inntil 500 kontakter med 14 oppføringer på hver. Av andre nyheter er EMS (Enhanced Messaging System) som lar deg overføre grafikk og ringetoner som vedlegg til SMS-meldinger.

Annonse


Bra nettleser

Telefonen vi har mottatt er et tidlig eksemplar, og mangler derfor det norske språkalternativet i innstillingsmenyen. Foreløpig er heller ikke alt på plass for at telefonen skal kunne knytte en PC til operatørens nett via telefonens innbygde GPRS-modem. Men vi fikk i det minste konfigurert telefonen til å lese WAP over GPRS.

Nettleseren er også noe endret siden SL45. Selv om vi kjenner igjen mye er det første gang vi ser en nettleser der du kan scrolle sideveis i skjermbildet. Nettleseren gir også nummer til linkene, slik at du kan følge dem direkte fra talltastene.

Hjemmeoppgradering?

Telefonen har ellers en meny som minner mye om SL45. Her finnes også et par nye spill, samt mulighet for å hente nye ringetoner og logoer via SMS. Vi legger ellers merke til at Siemens i den medfølgende dokumentasjonen skriver at GPRS er en teknologi under utvikling, og at brukerne selv enkelt skal kunne oppdatere softwaren i telefonen slik at den passer til fremtidige løsninger.Med i esken følger også programvare for datautveksling og GPRS-instillinger (sistnevnte er ikke helt ferdig tilpasset norske forhold ennå). Dessuten får du med en datakabel og en liten pose med ekstra gummiplugger til å dytte inn i telefonens åpninger for ekstra fuktbeskytelse.

Statussymbol

Både Ericsson og Nokia har sagt at de akter å ta seg bedre betalt for telefonene sine. Det kan se ut som om Siemens følger etter, for prisen på telefonen er satt til 3.990 kroner uten abonnement (gjelder både S og ME). Riktig nok får du mye telefon for pengene, men det kan like vel bli i stiveste laget for den som må ta av egne sparepenger.

Uansett har Siemens klart å levere to telefoner som forsterker inntrykket av eksklusivitet. Vi får bare håpe at de ikke blir så eksklusive at ingen tar seg råd til å kjøpe dem.