Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Møt din nye robot-venn

Robot-teknologien har kommet et godt stykke lenger enn Sonys AIBO. Bare ta en titt på denne mekaniske resepsjonsdamen – rett fra japan.

Robot1
Japanske Symbiotic Intelligence Group har utviklet teknologi som lar robotene bruke en kombinasjon av avansert lydanalyse og bildegjenkjenning til å lokalisere, identifisere, og interagere med mennesker og andre gjenstander i rommet.

En arm- og benløs robot gjøres nå klar for hjemmemarkedet, med mulige applikasjoner også i bedriftsmarkedet. SIG, som den heter, kan nemlig stå i stua og føre samtaler med middagsgjestene dine, men den er også ymtet på å fungere som en slags resepsjonist.

Symbiotic Intelligence Group arbeider også med teknologi som gjør det mulig for roboter å bevege, spasere, og røre på seg med minimal forbruk av energi og motorkraft. En vandrende prototype ved navn PINO vises allerede frem.

SIG i aksjon ved resepsjonsdisken.

Robot i stua

Selskapet satser etter hvert på å kombinere de to robotene, med hensikt å presentere dingsegærne japanere for en «underholdnings»-robot for hjemmebruk. Symbiotic Intelligence Group følger med andre or hakk i hæl på Sonys AIBO, og Hondas nye ASIMO.

For mer informasjon, bilder, og videosnutter av robotene, se www.symbio.jst.go.jp