glasspda2

Annonse


PDA i en glassplate

glasspda2Japanske ingeniører har utviklet en ny teknologi som vil gjøre det mulig å bygge hele PDA’en inn i en glassplate.

Ved Fujitsu Laboratories har man stor tro på sin nye produksjonsprosess for tynn-film-transistorer. Om alt går etter planen vil vi kunne se de første ferdige produktene allerede i 2003.

Trege elektroner

Til nå har produksjon av integrerte kretset i glass kun tillatt nokså enkle kretser. Årsaken er at elektronenes mobilitet i glass er relativt treg.

Med en ny type glass har forskerne klart å øke denne elektronmobiliteten. Fortsatt er det et langt stykke igjen før de første kommersielle produktene kan lanseres, men i det minste er man kommet forbi en av de største barrierene i utviklingsprosessen.

Annonse


Glasskomponenter

I laboratoriet har forskerne bygget en poly-silikon TFT LCD-skjerm ved hjelp av den nye teknologien. Foreløpig har de bare klart å legge noen enkle komponenter inn i glasset, men håpet er at man ganske snart vil klare å bygge både minne og prosessor i slikt glass. Dermed er veien til en komplett PDA kort.

Kostnadseffektivt

Hos Fulitsu mener man at den nye teknologien vil gi en langt rimeligere produksjon, fordi mye kan gjøres i en og samme prosess. Målet er å halvere kostnadene i forhold til dagens nivå.

I første omgang tar forskerne sikte på å bygge en PDA der enkelte komponenter bygger to til tre millimeter ut fra kanten på glassplaten.

Annonse