Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digitalkamera du kan svelge!

Med kamera-pille på resept kan legene raskt finne ut hva som egentlig er galt med fordøyelsen din.

Video-pille
M2A Ingestible Imaging Capsule heter den lille pillen, som er i stand til å fore legene med bilder og video som kan være til stor hjelp i å sette diagnose for fordøyelses- og tarmproblemer.

Pasienten svelger kameraet som en hvilken som helst annen pille, og lar naturen gå sin gang. Det hele bør være en smertefri og ikke-merkbar opplevelse, såfremt pillen ikke setter seg fast (en risiko blant de som med forstoppelsesproblemer).

Bildene overføres trådløst til en mottaker som du har i lomma eller i beltet, og som lagrer videosnuttene for videre behandling og analyse. Bildene fåes i standard video- og stillbilde-formater, og kan for eksempel sendes som e-post.

I løpet av 72 timer burde kapsulen være ute av systemet, og forhåpentligvis har legen innen den tid kunnet ta en nærmere titt på de øvre delene av tarmene dine – kameraet har nemlig foreløpig ikke nok batterilevetid til å kunne filme «hele veien gjennom».

Med dette programmet kan legene analysere opptakene fra pillekameraet.

Tarmpillen har en prislapp på omlag $450 (4.100 kroner).

For mer detaljert informasjon om den medisinske nytten av denne metoden, se hjemmesidene til den israelske produsenten Given Imaging . Der har du også muligheten til å se noen eksempler på bilder og videosnutter tatt med kamerapillen.