Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gjennom passkontrollen på et blunk

Etter at et lite kamera automatisk har lest av irisen din, er det bare å spasere rett gjennom passkontrollen. Nesten like enkelt som et selvsikkert «norsk», med andre ord.

Øyeskanner Eyeticket
2.000 faste reisende mellom USA og England tar nå del i et prøveprosjekt hvor den eneste identifikasjonen de trenger å presentere er et åpent øye.

Et kamera skanner automatisk irisen til passasjerene fra et halvt meters hold ved ankomst på Heathrow, og etableres både identiteten og nåværende status til den reisende. Det eneste passasjeren trenger å gjøre, er å se inn i et kamera i ca. to sekunder.

Jetstreem Passenger Processing , utviklet av amerikanske Eyeticket Corporation, forutsetter naturligvis at personen er forhåndsklarert med innreisetillatelse av britiske innvandringsmyndigheter, og at det finnes database-informasjon som knytter det unike iris-mønsteret til en identitet.

Et noe enklere system for innsjekking og boarding har blitt tatt i bruk ved en amerikansk flyplass i North Carolina, hvor en halv million flypassasjerer allerede har blitt skannet uten at en eneste feilaktig identifisering har funnet sted.

For mer informasjon, se www.eyeticket.com.