Annonse


Supermaskin skal løse Universets gåte

Spørsmålet om Universets opprinnelse er fremdeles heftig diskutert i vitenskapelige kretser. Mange heller mot Big Bang-teorien, som hevder at en voldsom eksplosiv utvidelse av startet for et dusin milliarder år side, men det strides likevel om detaljene.

Men det flunkende nye Cosmology Machine-beistet som nylig ble innviet ved universitetet i Durham i nord-England, skal settes til å tygge seg gjennom enorme mengder data om planeter og stjerners oppførsel, galakser, og andre av Universets.

Maskinen er i stand til å utføre to hundre milliarder regneoperasjoner i sekundet, og vil ha som hovedoppgave å forsøke å gjenskape hele Universets utvikling fra Big Bang helt opp til vår egen tid. Maskinen er utstyrt med 112 Gigabyte RAM, og 7 Terabyte lagringskapasitet.

Universitetets nye vitenskapelige assistent er utviklet av Sun Micrososystems, og har en prislapp på drøye 20 millioner kroner, ifølge MSNBC.

For mer informasjon om monsteret, se www.dur.ac.uk.