VCD-opptaker

Annonse


Nå kommer VCD-opptakerne

VCD-opptakerForeløpig har vi klart å spore opp to modeller- Terapin og Malata, hvorav førstnevnte vil være å få kjøpt i Norge fra og med denne uken.

Opptakerne fungerer omtrent som en tradisjonell videospiller. Du kan ta opp et TV-program eller kopiere en videofilm ved å trykke på «record»-knappen. Men du kan visstnok ikke programmere den til å ta opp mens du er borte.

DVD-kopi

Heller ikke kan du uten videre kopiere kommersielle DVD-filmer. Det forutsetter i så fall at kilden er en «ekte» sonefri DVD-spiller der den analoge Macrovision-kopibeskyttelsen er koblet ut. I så fall får du bare en analog kopi. Men det gjør ikke så mye, siden VCD-formatet kvalitetsmessig er omtrent på linje med VHS likevel.

VCD-opptaker fra kinesiske Malata

Billig moro

En av de store fordelene er likevel selve opptaksmediet, som jo er standard CD-ROM-plater til mellom fire og ti kroner stykket. Prisen pr. opptaksminutt blir dermed vesentlig lavere enn med VHS-bånd. Og holdbarheten langt bedre.

Annonse


CD-platene kan spilles av på DVD-spillere som støtter CDR/CD-RW, hvilket ikke alle gjør.

Compo Data selger Terapins Video CD-opptaker i Norge for drøye ti tusen kroner.

Terapin VCD-opptaker
Malata VCD-opptaker