SMS vignett

Annonse


Norgesrekord i SMS

SMS vignettDette skriver Dagbladet i dag.Bruken av SMS i Norge har hatt en formidabel økning. I 1996 sendte vi to millioner meldinger i året. I dag begynner det å nærmes seg milliarden – nøyaktig 875 millioner.

Økt kapasitet

Telenor har femdoblet kapasiteten for mobilbruk på Ekebergsleta i Oslo, der Norway Cup-turneringen i disse dager går av stabelen med tusenvis av unge mennesker fra hele verden. Konkurrenten Netcom har oppgradert sine basestasjoner i området til å takle tre ganger normal trafikk.

Ingen av selskapene har ennå nøyaktige tall på bruken blant de unge fotballspillerne, men det er liten tvil om at gutter og jenter i fjortisalderen flørter heftig med hverandre via mobiltelefonene – nær sagt døgnet rundt.

Melkeku

SMS har blitt en formidabel melkeku for mobiloperatørene. I følge Dagbladets beregninger går 40 prosent av omsetningen rett i lomma på Telenor og Netcom.

Annonse


Vår egen medarbeider Espen Irwing Swang sier til Dagbladet at tjenesten er uhyggelig overpriset.

– Ei krone for en kilobyte data, det likner ikke grisen. Operatørene melker markedet, som har bestått av unge og ukritiske kunder, sier Swang.

Han mener 20 øre pr. melding er en mer passende pris.

Annonse