Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pocket Vault

Ny dings lagrer kredittkortene

Nå er det snart bare å kaste kortene. En PDA-lignende dings fra USA lagrer informasjonen i magnetstripene.

Pocket Vault
Prinsippet virker liketil og greit. Via en leser koblet til PC’en laster du inn magnetstripene på bankkort, kredittkort og alle andre kort som har elektronisk informasjon i seg. Så kan du bare klippe dem i to.

Produktet heter Pocket Vault, og er foreløpig en prototyp. Men som så mye annet er det egentlig bare en brikke, som kan settes inn i alt fra PDA’er til mobiltelefoner og bærbare PC’er.

Trykkfølsom

Når du slår på Pocket Vault installert, får du opp alle kortene dine på en skjerm. Du peker på kortet du skal bruke, og vips! beames den nødvendige informasjonen til banken og kjøpmannen.

Fingeravtrykk

De har tenkt på sikkerheten også. Den trykkfølsomme skjermen leser fingeravtrykk, slik at tyven ikke får noen glede av pengene dine.

Kortinformasjonen må oppdateres med jevne mellomrom, ellers blir dingsen ugyldig.

Ingen avtaler

Problemet er bare at det knøttlille selskapet Chameleon Network ikke har noen avtaler verken med VISA, Diners, MasterCard eller American Express. Heller ikke med det amerikanske førerkortregisteret, som nå sender ut sine kort med magnetstripe som kan leses av politiets bærbare enheter.

Lite igjen

Og da sitter du ikke igjen med noe særlig, selv ikke i USA. Ikke en gang de føderale bilbiotekenes lånekort, som også har magnetstripe for å sjekke om du leverer i tide og trekker fra kontoen din om du er seint ute med å levere tilbake boka du lånte.

Men idéen er god den. Kanskje både Palm og Pocket PC vil være betalingsterminaler om et par år tid?