Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm på Pocket PC

Har du kjøpt deg en Windows CE-maskin, men ønsker deg Palm isteden? Løsningen kan være der før du aner.

Pocket PC Casio E-115
Den svenske programmereren George Andre utvikler programvare som skal gjøre det mulig å kjøre Palm OS på en Windows CE-basert Pocket PC.

Vi har verken greid å spore opp svensken eller programmet hans, men dette skriver i hvert fall Cnet.

Emulator

I følge Cnet dreier det seg om en emulator, og ikke et helt operativsystem som kan erstatte CE. Når emulatoren er installert, går den 30 % saktere enn en regulær Palm. Og sist, men ikke minst: Du får ikke en flunkende ny Palm 505, men en mer beskjeden Palm III.

Dermed er situasjonen omtrent som for Virtual PC, som gir PC på Mac. Mac-brukere har lenge kunnet bruke en emulatoren når de av en eller annen grunn er nødt til å tre inn i et Windows-miljø. Men det går ikke så fort som en moderne PC med ekte Windows.

Skjønner ikke vitsen

Verken Palm eller Microsoft skjønner helt vitsen med svenskens oppfinnelse.

– Det blir som å putte en Yugo-motor i en BMW, bemerker en talsmann for Bill Gates.

– Jeg skjønner godt at Windows CE-eiere har lyst på Palm. Det er jo vi som har alle de kule programmene, sier Palms talskvinne Ronni Sarmanian.

Men hun advarer folk mot å tro at de får en fullblods Palm.
– Det er og blir en dårlig løsning, med dårlig utnyttelse av minnet, sier hun.

Klar i høst

I følge Cnet skal George Andre ta i underkant av 300 kroner (30 dollar) for programmet, som blir tilgjengelig på nettet i løpet av høsten.

Selv skal Andre mene at dette er en god løsning for bedrifter som har ansatte som kjører begge miljøer – både Palm og CE.