Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Adobe: Sett pdf-hackeren fri!

Hacking datainnbrudd ill.Avgjørelsen har likevel skjedd under stort press. Flere, blant dem de ustoppelige EFF (Electronic Frontier Foundation), har tatt til orde for at Dmitri Sklyarov burde settes fri, etter han ble tatt for å presentere et kommersielt program som i praksis lar folk lese passordbeskyttete pdf-filer.

Flere store forlag gir ut sine e-bøker i dette formatet, og de fryktet naturlig nok at Sklyarovs program skulle sette i gang storstilt piratkopiering av bestselgere.

Risikerte fem år

Sklyarov er ansatt i det Moskva-baserte programvareselskapet ElComSoft. Han deltok på den store hackerkongressen DefCon i Las Vegas i forrige uke, og ble arrestert av FBI umiddelbart etter at han hadde holdt sitt foredrag om Advanced eBook Processor, som programmet hans heter.

Anmeldelsen kom fra Adobe. Dersom han hadde blitt kjent skyldig, kunne han fått inntil fem års opphold i et amerikansk fengsel.

Annonse


«Tjener ikke industrien»

– Rettsforfølgelse av denne mannen i denne spesielle saken bidrar ikke til å tjene interessene til noen av partene eller industrien som helhet. Men Adobe vil fortsette å beskytte opphavsretten – både sin egen og sine kunders, heter det tørt i en pressemelding fra Adobe.

Dermed trekker de hele søksmålet. Spørsmålet er nå om føderale myndigheter likevel vil reise sak, av prinsipielle årsaker. En FBI-arrestasjon ligger det mye prestisje i.

Annonse