Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil kuppe mobilmarkedet

Gjennom sin britiske partner Sendo håper Microsoft nå også å kuppe mobilmarkedet.

Sendo-Stinger
Microsoft vil ha mer oppmerksomhet og aktivitet rundt Stinger, selskapets operativsystem for mobiltelefoner. Selskapet har derfor i følge nettstedet Cnet News.com investert et større beløp i den engelske håndsettprodusenten Sendo.

Sendo er et av fire selskap som utvikler en kombinert PDA og mobiltelefon der Microsofts Stinger vil være det sentrale operativsystemet. Phil Holden, Microsofts ansvarlige direktør for mobiltelefoni sier til Cnet at et slikt direkte engasjement for Microsoft vil gi selskapet mer kontroll, og dermed større mulighet til å få Stinger raskt ut i markedet.

Felttest

Holden sier ikke noe om når dette vil skje, annet enn at det vil skje »svært raskt». Men han forteller at prototyper allerede er på plass, og at tre store amerikanske operatører snart vil ha dem i en stor felttest.

Stinger terminalene vil primært ha store fargeskjermer, men antas også å ville komme med monochrome skjermer. De vil bruke Microsofts Mobile Explorer til å surfe på nettet, og vil være en sentral del av Microsofts .NET strategi som forutsetter nettaksess fra en hvilken som helst enhet.

Mangler de store

Dylan Brooks er analytiker hos Jupiter Research. Han sier til Cnet at Microsofts problem ikke så mye er at de må raskt ut i markedet. Verre for dem er det at selskapet ikke har fått til noen avtale med de store produsentene Nokia, Ericsson eller Motorola.

Sendo er et nytt selskap, etablert i 1999. De er et ubeskrevet blad, som pr. dags dato stiller med to telefoner i sin portefølje. Brooks peker på at de er totalt ukjent i USA, og derfor neppe vil kunne gi den drahjelp som de fleste analytikere mener Microsoft vil trenge i dette markedet.

(telecom.no)

Stikkord: Mobil