Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lyd som sender grøss ned ryggraden

Med denne nye dingsen hvilende rundt nakken skal du virkelig få føle dataspillene på kroppen, og oppleve nøyaktig stedsbestemt 3D-lyd. Blir dette Quake-spillernes nye favoritt?

Neckphone 1

Tradisjonell front-lyd er kjedelig. Og lyd bakfra er tøft. Det er tanken som ligger til grunn for Neckphone, en ny og «revolusjonerende» (ifølge produsenten selv) måte å levere lyd til databrukere på.

Ved å ha denne dingsen hvilende rundt nakken, får du ikke bare sjansen til å nyte Surround-lyd uten å måtte montere opp klumsete satelitt-høyttalere rundt omkring i rommet, men ved hjelp av vibrering får du også føle lyden i nakken, nedover ryggen, i brystet, og hele kroppen forøvrig – med andre ord den samme effekten du får når som står bak deg hvisker tett inn i øret ditt.

Såååå moro kan du altså ha det med Neckphone…

Midt i blinken for Quake-fantaster, med andre ord, som hittil har sett seg nødt til å bruke tradisjonelle øreklokker for å kunne lokalisere fienden.

Det Koreanske selskapet Neckphone Ltd har også flere spennende prosjekter på tegnebrettet, blant annet en MP3-versjon av nakke-headsettet ymtet på joggere.

Mer om Neckphone finner du på www.neckphone.net.