Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DivX v4.0 klar for nedlasting

Det er ingen tvil om at dette er populære saker – det offisielle nettstedet for DivX strever hardt med å takle den store strømmen av surfere som kommer for å laste ned versjon 4.0.

Ill.: www.divx.com
Det populære videokomprimeringsformatet DivX er kjent for å gi nær-DVD kvalitet og fremdeles holde filstørrelsene nede på CD-ROM-størrelse. Siste versjon er nå klar.

DivX 4.0 Beta kommer i pakke med codec, avspillingsprogram og et lite nytteprogram som heter Validator.

Hva er nytt?

Den nye codec-en har blitt omskrevet fra bunnen av, og gir både bedre bildekvalitet, kompatibilitet, og raskere ytelse på både koding og dekoding.

Avspillingsprogrammet The Playa inneholder et par meget velkomne funksjoner, blant annet muligheten for å spille av ufullstendig («broken») filer, og å begynne å se en film selv om du enda ikke er ferdig med å laste den ned.

Validator er et lite verktøy som skanner gjennom mapper for deg, sjekker alle videofiler, og automatisk skifter filetternavnet til .divx når den finner video som er i «ekte» DivX-format. Tradisjonelt er det nemlig vanlig å gi DivX-filer etternavnet .avi, men denne filbetegnelsen benyttes også samtidig av en rekke andre formater. Validator skal med andre ord hjelpe deg å skille «jukse-DivX» fra de ekte sakene.

Last ned

For å laste ned DivX v4.0 beta, besøk www.divx.com.

Har du problemer med å komme inn, så prøv igjen litt senere – pågangen vil nok være stor de første dagene.