Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ikke Java i Windows XP

Microsoft ser ut til å bli stadig mindre anti-kompetitiv, idet enda mer funksjonalitet «bygges ut» av Windows. Siste nytt er at innebygd Java-støtte ikke blir en del av Windows XP.

En talsmann fra Microsoft har fortalt Wall Street Journal at støtte for Java var redusert på grunn av «forretningsmessige årsaker», og sier dette komme i kjølvannet av en rettstvist i fjor med Sun Microsystems, skaperen av Java.

– Java i Windows har hittil bestått av masse unødig kode som brukerne ikke trenger. Hvis de faktisk skulle behøve det likevel, kan de for eksempel få det gjennom PC-produsenter som forhåndsinstallerer det i Windows XP, eller ved å laste det ned fra Web.

Microsoft inngikk i fjor et forlik med Sun, hvor førstnevnte fikk rett til å fortsette å implementere eldre versjoner av Java-koden i Microsoft-produkter de neste syv årene – men de var på ingen måte forpliktet til å gjøre dette.