Ny iMac

Annonse


Tre nye iMac fra Apple

Ny iMacI ettermiddag startet Macworld-messen i New York, og som vanlig har ryktene gått høyt om hvilke nye produkter som Apple-sjefen Steve Jobs vil lansere.

De heteste ryktene går på en helt nye serie med iMac, med radikalt forskjellig design. Visstnok vekk fra fotball-formen og over til flatskjerm og børstet stål-look.

Dette ble det ikke noe av.

I stedet kunne Jobs vise frem en ny iMac med 500 MHz, 128 MB RAM og 20 GB harddisk, en annen med 600 MHz/256 MB RAM/40GB HD, og en med 700 MHz/256 MB RAM/60 GB HD.

Annonse


De to første modellene lanseres nå, og 700 MHz-modellen kommer på markedet i September. Alle tre maskinene har innebygd CD-RW stasjon.

Nye G4-maskiner

I tillegg lanserte Apple en ny G4 desktop-serie med helt nye kabinetter – og selvsagt heftigere spesifikasjoner.

En ferdig oppgradering av OSX med støtte for DVD-avspilling er også blant nyhetene.

I tillegg presenterte Microsoft, Adobe og andre presentere programvare for det nye operativsystemet OS X.

Godt 3. kvartal

Apples profitt har gått ned 70 prosent – fra 1.8 millarder til 550 millioner kroner på ett år. Men hyggelig salg av den nye iBook’en gjør at selskapet likevel kan se lyst på livet.Salget i siste kvartal var høyere enn tilsvarende kvartal i fjor, noe som for en stor del skyldesintroduksjonen av den nye, rålekre iBook 1. mai.

Salget av den bærbare maskinen har gått over all forventning, og Apple har åpenbart tatt et lite, men tydelig jafs av laptop-markedet.

Skole-suksess

Samtidig har Apple hatt suksess i det amerikanske skolesystemet, som igjen sverger til Mac i undervisningen etter flere år med PC-orientering.

Detaljer om de nye Apple-maskinene er å finne på www.apple.com/imac og www.apple.com/powermac.