Jurassic Park dinosaur

Annonse


Jurassic Park får digital première

Jurassic Park dinosaurEn spesiell digital førpremière av den tredje «Jurassic Park»-filmen ble vist på to av Universals egne kinosaler denne ukene, både som en test på hvordan publikum oppfatter den digitale filmopplevelsen, og for å teste nye overføringsmetoder. Ni andre kinoer i USA vil også sette opp digital visning av filmen under premièretiden, skriver TechTV.

Den første filmen som ble sendt til kinoen over satellitt på denne måten var fjorårets «Bounce», med Gwyneth Paltrow og Ben Affleck.

«Bounce» ble overført i et format utviklet av QuVis, og filen var på omtrent 50 GB – ikke småtterier, med andre ord. Men så tok det også ti timer å sende hele filmen fra Tulsa i Oklahoma til kinogiganten AMCs harddisk i New York.

For å slanke filstørrelsen velger Universal i stedet MPEG-komprimering for sin nyeste dinosaurepisode. MPEG brukes i dag som standard blant annet på DVD-plater, men dette blir første gang formatet blir brukt til å lansere en større Hollywood-film.

En av filmbransjens store utfordringer i denne overgangen til neste generasjons kinosaler, er hvordan man skal kunne distribuere og overføre filmene digitalt mens man garderer seg mot piratkopiering.