Teoma søk

Annonse


Ny søkemotor utfordrer Google

Teoma søkForeløpig eksisterer Teoma bare i betaversjon, og den er ennå forholdsvis lite kjent blant nettbrukere. Men profesjonelle IT-folk har begynt å bruke den, og ryktene sprer seg om en søkemotor som er enda bedre enn Google.

Teoma er egentlig ikke ny. Den ble startet så tidlig som i 1998 på Rutgers-universitetet i New Jersey. Men først for en måneds tid siden ble det et privat selskap med ambisjoner om å nå ut til folk flest.

Hitliste

Teoma forklarer sin søketeknologi slik:

Når du foretar et søk, ser Teoma gjennom hele World Wide Web for å finne sider som inneholder dine søkekriterier. Deretter grupperes treffene i forhold til sammenhengen innholdet i de aktuelle lenkene står i.

Annonse


Etter å ha funnet matchende dokumenter, grupperer Teoma disse etter en slags popularitets-liste.

Ligner Google

Google gjør på mange måter det samme, men i motsatt rekkefølge. Hver indeksert side blir gitt en karakter etter visse kritierier (page rank). Treff på nettsteder med høyest page rank havner øverst på resultatlista.Etter et par testsøk synes vi selv at Teoma og Google er nokså like. De to fant nøyaktig samme informasjon og la dem i nøyaktig samme rekkefølge.Harelabb-konklusjonen er vel at begge er gode; i hvert fall bedre enn konkurrentene i mange tilfeller . Vi ønsker Teoma velkommen til søkemotor-familien!

Prøv selv: www.teoma.com