Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA vil ansette hackere

Flere av de mest hemmelig byråene i amerikans forente stater er ute etter å ansette siklerhetseksperter og datasnokere fra hackernes undergrunnsmiljø. På forrige ukes hacker-kongress i Las Vegas fikk hackerne møte sine potensielle arbeidsgivere.

Hacking vignett matrix
Under en paneldebatt med tittelen «Meet the Fed» ved årets store hackerkongress Def Con, oppfordret lovens lange arm hackere om å ikke gjøre ting vanskeligere enn de er – og istedet bruke sine kunnskaper til å hjelpe myndighetene, og seg selv.

– Målet med å ha denne paneldebatten er å gi folk som enda ikke har gått over streken et positivt alternativ. Det er masse talent her. La oss bruke det på en bra måte, sa forsvarsagent Jim Christy.

I løpet av møtet belyste de offisielle representantene problemene amerikanske myndigheter har med å sikre sine datasystemer, og da det hele var kom mange av de fremmøtte hackerne med spørsmål om hvordan jobbmulighetene var.

– Vi vil gjerne tilby et alternativ til denne ukulturen hvor du blir drevet til å bryte loven. Tenåringer som velger å gjøre «the right thing» nå, kan forandre hele sin fremtid, sier Christy til CNET News

Skeptisk til «alle andre land»

Samtidig ble hackerne oppfordret om å la myndighetenes datasystemer i fred. Raymond Semko, direktør for Interagency OPSEC Support, som har ansvar for å sikre sensitiv informasjon, prøvde å fri med patriotisme.

– Vi er alle sammen i dette landet, og må passe på hverandre. Det jeg ikke takler er alle de andre landene der ute som tror vi er svake og et enkelt bytte sa Semko.

Han ble møtt av applaus fra salen.