Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-ripping i Windows XP likevel

Neida, du trenger ikke nøye deg med WMA i Windows XP. Microsoft skal tilby to forskjellig tilleggspakker for ripping av MP3 og DVD-avspilling, men det vil komme til å koste.

Selv om avspilling av DVD-plater og ripping av MP3 i høy kvalitet ikke følger med Windows XP som standard, vil Microsoft likevel tilby denne funksjonaliteten til brukerene – men gjennom tredjepartsutviklere.

Når Windows XP etter planen lanseres i Oktober, vil brukere samtidig få muligheten til å laste ned tilleggsprogrammene MP3 Creation Pack, og DVD Decoder Pack.

Selve programvaren er utviklet av de Cyberlink, InterVideo og Ravisen, som vil ta seg betalt for at du laster ned tilleggspakkene. Nøyaktig hvor mye er endig ikke bestemt, skriver CNet News.

Dette gir Microsoft en sjanse til å svare for seg mot anklager om å være for ivrig i å integrere sin Media Player i operativsysteme, på samme måte som med Internet Explorer. Cyberlink, InterVideo og Ravisen lager alle programvare som konkurrere med Windows Media Player, og vil tilby sine egne versjoner av tilleggspakkene også på eget initiativ.

WMA vs. MP3

XP-versjonen Windows Media Player kan riktignok rippe MP3-filer fra CD, men i langt lavere kvalitet enn det man er vant med gjennom andre programmer. Dette har ført til sterk kritikk fra enkelt skeptikere, som mener Microsoft på denne måten bevisst underbygger en fremstilling av sitt eget Window Media Audio-format som overlegent.

Naturligvis har da Microsoft også gode grunner for å foretrekke WMA fremfor MP3, da formatet blant annet er hjørnesteinen i selskapets store digitale musikksatsing – Pressplay.

MP3-formatet lar seg fremdeles spille av i Windows Media Player, heldigvis.

Det er da heller ingen som stopper deg fra å bruke et hvilket som helst MP3-ripping- eller DVD-avspillingsprogram, enten du får det servert av Microsoft eller ikke. Håper vi, i hvert fall…