Annonse


Ikke prisras på norsk Visorphone

Det katastrofalt dårlige salget av Handspring Visorphone, ekspansjonsmodulen som gjør PDA-en til en GSM mobiltelefon, har ført til en prisreduksjon på det amerikanske markedet med nærmere 2.500 kroner det siste halvåret. Den engang så dyre modulen går nå ca. for overkommelige 450 kroner i USA, en langt mer behagelig pris enn de godt over fire tusen kronene vi må ut med hos norske forhandlere.

Hovedårsaken til prisreduksjonen skyldes subsidiering av en amerikanske teleoperatør, ifølge MCOM, den norske hovedimportøren av Handspring. Det forutsettes med andre ord at man knytter innkjøpet av Visorphone opp mot et mobilabonnement. MCOM sier dette er grunnen til at vi neppe har noen stor prisreduksjon på Visorphone i vente med det første.

– Det er gjennom et subsidiert abonnement at de kan selges modulen til den prisen i USA, og da blir det jo egentlig ikke så billig likevel, sier Guro Høgne, Handspring-ansvarlig i MCOM.

Høgne bekrefter at det derfor ikke blir snakk om noe tilsvarende prisras for Visorphone her i Norge.

Annonse


NetCom-tilbud fremdeles dyrt

Riktignok tilbys subsidiert VisorPhone til norske kunder gjennom mobilforhandleren Telebutikken, som forutsetter to års bindingstid mot nytt eller eksisterende NetCom-abonnement. Prisen blir da redusert betydelig i forhold til vanlig butikkpris, men man havner likevel på 2.698 kroner – med andre ord et par tusenlapper over amerikansk pris.

– Vi jobber mot Telenor for å kunne tilby en eller annen form for subsidiering, men det ser ikke ut som om dette er noe som vil skje med det første. Det er kjekt å kunne tilby slikt for de som ønsker det, men de fleste som kjøper Visorphone foretrekker å beholde det abonnementet de har fra før, sier Høgne til ITavisen.no.